Selectează o Pagină

Fiecare nunta are cateva traditii pe care mirii doresc sa le respecte .Despre traditiile de nunta romanesti, putem spune ca sunt diferite de la zona la zona.In unele zone se joaca gaina, in altele cearceaful, dar sunt si unele traditii universale, acestea fiind cele pe care le gasim la majoritatea nuntilor, ce se desfasoara in tara noastra. Pentru acestea opteaza majoritatea mirilor, pentru a fi prezente la nunta lor : dansul mirilor cu mult indragita gheta carbonica dansul mirilor. Acest moment, este cel in care mirii vor deschide petrecerea si seara de dans, iar melodia va fi atent selectionata de catre acestia, care vor pregati de asemenea o coregrafie pe care sa se desfasoare dansul. In cadrul acestui moment, dupa cateva minute sunt invitati pe ringul de dans si nasii, dupa care vor veni si restul invitatilor, seara de dans fiind oficial deschisa.

O alta traditie este aruncarea buchetului, moment care are loc de obicei pe la miezul noptii, si acum mireasa il va da unei fete nemaritate, care isi doreste ca in scurt timp sa devina si ea mireasa. Astfel, acum se vor aduna in spatele miresei toate fetele nemaritate, iar una dintre acestea va prinde buchetul si a fi urmatoarea care se va marita.

Aruncarea jartierei este de asemenea un moment traditional intrat de curand in randul acestora la nuntile romanesti, si acum mireasa se va aseza pe un scaun, si isi va ridica rochia de mireasa pana la jartiera, care va trebui scoasa. Acestea sunt cateva din cele mai prezente traditii de nunta din tara noastra, si le puteti avea si dumneavoastra la nunta, in cazul in care bineinteles doriti acest lucru.

Obiceiuri la nunta este un articol sustnut si de aranjamente nunti Ploiesti